“Alienation or the Desire for Intimacy” este un performance de dans contemporan și multi-media, un asamblaj al mai multor scene care gravitează în jurul celor 3 cuvinte cheie: alienare, dorință și intimitate. Este o călătorie în mișcare, poetică, vizuală, în subteranele dorințelor noastre, o călătorie intimă spre ceea ce ne motivează să fim cu noi înșine sau cu ceilalți.

Pornim de la cuvinte. Nu orice cuvinte, ci acelea care, stârnite de actul și practica artistică, răzbat din zone greu accesibile ale sinelui. Erup prin vorbe și prin dans, corpul având capacitatea de a arăta prin mișcare ceea ce este dincolo de cuvinte. Suprapunem imagini filmate și proiectate live, din unghiuri altfel invizibile spectatorului, pentru a susține sau a contrazice mesajul corporal.

Trecerile între cele două stări – alienarea și intimitatea – se fac prin dorință, sau poate, prin lipsa ei. Uneori ele coexistă, alteori se succed, secvențial. Există o ordine subiectivă a autorului, pe care o veți observa în cadrul spectacolului de la Unteatru (pe 7.11). Fiecare însă poate să relaționeze diferit cu bucăți de intimitate, alienare sau dorință, și o poate face pe viu, în performance-ul durațional de la Muzeul de Artă Recentă (pe 5.11) care deconstruiește ordinea inițială. În final va fi filmul (realizat la Rezidența BRD Scena9), care adună esența periplurilor anterioare în doze concentrate de alienare, dorință și intimitate (pe 18.11).

Echipa:

Concept și coregrafie: Benno Voorham

Dansatori: Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Simona Baciu

Muzica: Andrei Petrache

Video: Răzvan Bumbes

Documentare: Cătălin Munteanu

Grafica: Oana Băluță

ALIENATION or the desire for intimacy este produs de PETEC în parteneriat cu LAVA-Dansproduktion.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Konstnärsnämnden – the Swedish Arts Grants Committee.

Parteneri Culturali: Echo Echo Dance Theatre Company (Derry, Irlanda de Nord), Unteatru, MARe/Muzeul de Artă Recentă, Rezidența BRD Scena9, Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Partener media principal: Radio România Cultural

Parteneri media: CorPoetica (Milano, Italia), PerfocraZe International Artist Residency -p IAR (Kumasi, Ghana), Ruban Produktion (Kiev, Ucraina), MOVE2Collective (Belgrad, Serbia), Munteanu, FEEDER.ro, Zile și Nopți