În toamna lui 2021 la invitația lui Cosmin Manolescu și făcând parte din proiectul umbrelă “Private Bodies” Cristina Lilienfeld a creat solo-ul “Private Self“ care a fost găzduit în 4 apartamente.

“Spectacolul “Private Self” lucrează cu conceptul de granița fie că vorbim despre limite ale corpului, ale spațiului în care ne aflăm, ale memoriei noastre, sau ale emoționalului. M-a interesat să explorez care este conținătorul pentru a descoperi astfel conținutul, un conținut sensibil, personal, uneori fragil care se lasă descoperit în față privitorului. Cum fac vizibil invizibilul într-un context al unui spațiu privat, un spațiu care își deschide granițele cu generozitate pentru mine? Oferind aceeași generozitate.”

Cristina

Spectacol se desfasoara in case private pentru o singură persoană, o familie, un grup de maximum 4-5 prieteni. Animalele de casă sunt bine venite. Urmatoarele evenimente vor avea loc de-alungul anului 2022 cu programare la lilienfeldcristina@gmail.com.

“A fost terapeutic. Iubesc momentele care devin personale si pentru privitor. A fost exact ce mi-a trebuit zilele astea.” persoana din public

Proiectul a plecat de la spectacolul “Private show” creat în anul 2000, primul spectacol în care Cosmin Manolescu și-a manifestat interesul pentru conexiunea cu publicul, acea legătură emoțională, senzorială care se creează în timpul spectacolului de dans. Acesta este motivul pentru care s-a gândit să îi întâlnească într-un spațiu privilegiat, unde fiecare dintre ei să aibă posibilitatea de a avea propriul său spectacol privat. Creată pentru un singur spectator și avînd durata de 15 minute, piesa a fost prezentată în premieră la Bienala de Arte Vizuale „Periferic” de la Iaşi, apoi s-a jucat pînă în 2004 în diferite spații din București, Beirut, San Diego, avînd ulterior și o versiune cu doi performeri, care a fost prezentată la Bassano del Grappa și la București.

Reinterpretarea piesei, într-un format adaptat situației pandemice, a fost realizată în colaborare cu 3 coregrafi/performeri – Cristina Lilienfeld (Areal – București), Oana Mureșan (Cluj-Napoca), Anamaria Guguian (Brașov) care au primit din partea coregrafului Cosmin Manolescu o scrisoare cu un set de întrebări ca punct de plecare în dezvoltarea piesei. Fiecare dintre cele 3 artiste a fost liberă să decidă modul în care a construit noua piesă solo coregrafic, durata fiecarei piesă având  aproximativ 30 –  45 de minute. Noul format de performance „Private Bodies” cu cele 3 variante: Private Self (București – Cristina Lilienfeld), Private Close (Brașov – Anamaria Guguian) și Private Memories (Cluj – Oana Mureșan) se va adresa tot unui singur spectator, urmând a fi prezentată acasă la spectator (4 reprezentații în fiecare oraș), și într-un format hibrid,  în spațiul Pavilion 32, Goethe Institute București. Reprezentatiile a avut loc în perioada 9-22 noiembrie in cele 3 orașe concomitent.