Concept coregrafic: Mihaela Alexandra Dancs

Spectacol realizat si dansat impreuna cu:  Andreea David, Andreea Novac, Cristian Nanculescu, Cristina Lilienfeld, Dionisie Lupu, Nicoleta Enache, Paul Dunca, Razvan Rotaru, Smaranda Găbudeanu.

Acompaniere pe perioada repetitiilor, sparring partner: Adriana Gheorghe

Light design: Alexandru Bibere

Sunet: Marian Cîtu

O productie Centrul National al Dansului Bucuresti 2015

“De câțiva ani lucrez cu epuizarea ca sursă de regenerare energetică și cu energia ca mod de comunicare, atât în dans cât și în afara lui, și caut modalități de a construi, trăi și transmite intensitate.

În COREGRAFIE DE GRUP coregrafia se generează în timp aproape real. Dansatorii, angajați în practici fizice intense, negociază de la forme și ritm la spațiu și timp, propunând experiențe vizual-muzicale, kinestezice, energetice și afective. În control și în afara lui, balansând între a ști și a nu ști, în ascultare sau izolare, corpurile în mișcare spun tot și nimic.” Mihaela Alexandra Dancs

“Coregrafie de grup sau hipnoza prin dramaturgia abstractului

Un continuum care nu iți satisface așteptarea de poveste sau unei teme critice. Coregrafie de grup nu este un spectacol critic. Este un spectacol despre coregrafie în cel mai pur sens în care îl putem vedea azi, condus către o foarte puternică dramaturgie a abstractului, în același sens în care termenul este folosit de Merce Cunningham sau Lucinda Childs. Cine vine cu așteptarea că va fi emoționat de o poveste sau șocat de o tratare a unei teme de critică socială sau a unei teme actuale de viață va fi dezamăgit. Însă cine vine la Coregrafie de Grup pentru doar ceea ce exprima titlul spectacolului, va avea surpriza să fie prins în tensiunile compoziționale care se fac și se desfac sub ochii spectatorului, va fi surprins de faptul că încet-încet participă la rezolvările kinetice, că este prins într-un flux și reflux al dinamicilor celor 10 corpuri non-identitare. Un exercițiu de curaj artistic al Mihaelei Dancs si al celor 10 performeri, ce duce la o estetică cu totul aparte, care surprinde prin simplitate, prin rezistență și…prin ceea ce pentru mine este performanța, puterea performerilor de a rămâne conectați, „în priză”, cu o intensitate și cu o calitate a atenției rar obținută în ultima vreme în spațiul performativ. Spiritul hedonist care ne traversează epoca este împlinit cu o alta forma a plăcerii: aceea de a privi acumulări, acccelerari transformări spatiale si corporale, raporturi de dinamica, de registre de proximitate ale corpurilor care par sa se multiplice sau demultiplice, într-o secvență de timp în care infinitul devine posibil.” (Vava Stefanescu, Manager CNDB)