Dacă ai fi trăit viața altcuiva, crezi că mintea ta ar fi funcționat la fel?

Tot ceea ce experimentăm de-a lungul vieții ne modelează structurile psihologice și biologice. Fiecare individ se dezvoltă într-o țesătură complexă de stimuli și relații, iar capacitatea mediului de a ne susține sau înăbuși, de a ne hrăni cu frică sau iubire, trasează aproape definitoriu mecanismele noastre interioare.

mind-moving te invită să explorezi această întrebare profundă printr-o călătorie unică în complexitatea experiențelor umane.

Expoziția este construită ca un spațiu de reflecție și oglindire în jurul unor trăiri universale, care pot fi atât răspunsuri normale la realitatea înconjurătoare, cât și adaptări patologice la experiențe de viață dificilă.

Corpurile performerilor se supun unor logici de funcționare inspirate de tulburările mintale, dar publicul este invitat să-și croiască propriul drum în această călătorie complexă. Prin interacțiunile cu pacienții de la spitalele de psihiatrie partenere, am avut șansa de a intra în dialog cu oameni cu povești de viață remarcabile. Am învățat să vedem dincolo de etichete și să înțelegem că oricine poate ajunge pe traseul fragilității mintale.

mind-moving este o chemare la empatie, înțelegere și destigmatizare, transformând privirea noastră asupra sănătății mintale dintr-o perspectivă de etichetare într-una de explorare a experiențelor umane autentice. Te provocăm să reflectezi asupra impactului mediului și comunității în modelarea minții noastre, și să descoperi cât de importantă este expresia artistică în menținerea unui echilibru psihic.

Evenimentul a fost găzduit de Rezidența9 în București și de Trafo Kunsthalle Asker, Norvegia.

***Credite:

Coregrafie: Alexandra Bălăsoiu, Cristina Lilienfeld

Performeri: Cătălin Diaconu, Diana Spiridon, Cătălin Munteanu, Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Denis Bolborea

Dans-terapeut: Loredana Larionescu

Compoziție muzicală: Denis Bolborea, Paolo Profeti, Stina Moltu

Artist vizual: Andrei Cozlac

Costume: Noir Morphosis

Light Design: Alexandros Raptis

mind-moving este un proiect inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA – Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL. Parteneri de implementare: Spitalul Voila din Câmpina, Spitalul „Eftimie Diamandescu” din Bălăceanca, Rezidența9, Trafo Kunsthall, Asker kommune. mind-moving este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Interviu: https://www.demilioane.ro/mind-moving-in-mintea-cristinei-lilienfeld/